Aktive arbeidstakere blir smartere

Postet av Avinor den 17. Aug 2017

Aktive arbeidstakere blir smartere

Aktive arbeidstakere blir smartere

Fysisk aktivitet gir ikke bare friskere ansatte og lavere sykefravær, det gjør også arbeidstakerne smartere og mer kreative.

Fysisk aktivitet er sunt og helt avgjørende for at arbeidstakere ikke bare skal være tilstede på jobb, men også for at de skal prestere bedre når de er der.

Ikke bare bedre fysisk

Overlege i psykiatri og foredragsholder Anders Hansen har nylig lansert boken «Hjernesterk» på norsk. Der oppsummerer han forskning som viser de positive effektene fysisk aktivitet har på hjernen.

- Fysisk aktivitet forbedrer hjernen på alle områder. Man blir mer kreativ, man husker bedre, man blir mer konsentrert og tåler stress bedre. Alle disse områdene er viktige for å kunne prestere bedre på jobben og få mer gjort, sier Hansen til Infotjenester.

- Jeg skrev denne boken for å forklare at hjernen er det organet som ser ut til å forandre seg mest ved fysisk aktivitet. Det kan kanskje virke rart, man skulle kanskje tro at hjernetrim var å løse kryssord eller Sudoku, men det har vist seg at fysisk aktivitet er enda viktigere for hjernen enn disse hjernegymnastikkaktiviteten, sier Hansen.  

3 x 45 minutter i uka med puls

Forskningen viser at all fysisk aktivitet virker positiv på hjernen, opp til et visst nivå.

- Fem minutters gange er bedre enn ingenting. 10 minutters gange er bedre enn fem minutters gange. Vil man gjøre maksimalt for hjernen, så bør man ut og løpe eller gjøre annen aktivitet som får opp pulsen 45 minutter 3 ganger i uka. Aktivitet utover det gir ingen ekstra effekt på hjernen, men man får naturligvis andre positive effekter som økt kondisjon, sier Hansen. 

 

Trykk her for å lese hele artikkelen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.